Koningsdag

Programma Koningsdag 2022

De feestactiviteiten van uw Oranjevereniging vinden zoals we dat gewend waren weer plaats op ons enige echte trapveldje aan de Graaf Florisstraat.Deelname aan alle activiteiten is zoals altijd geheel voor eigen risico. Wij doen ons best alles zo veilig mogelijk op te stellen.Bij de kinderspellen rekenen we erop dat u het toezicht op uw eigen dierbare kroost zelf verzorgt.

Tijdens de gehele dag zullen er foto’s worden gemaakt, die u later op onze website en/of in het boekje kunt terugvinden. Indien u hiertegen bezwaar heeft wilt u dat dan bij ons melden zodat wij met uw wensen rekening kunnen houden.

Er zijn deze dag mooie prijzen te winnen bij het Rad van Fortuin. We draaien 14.00 uur een speciale kinderronde met hele leuke kinderprijzen.
We zullen de dag afsluiten met een Superronde en voor deze ronde kunt u de hele dag al nummers kopen.
Deze superronde draait om  16.00 uur met natuurlijk superprijzen.

Doordat het in de loop der jaren steeds moeilijker werd om voldoende vrijwilligers in te roosteren hebben we afgesproken dat we nu voor het eerst de catering de gehele dag laten verzorgen door de beheerders van het Dorpshuis, met uitzondering van het ontbijt en de toast op de koning.Dit helaas noodzakelijke besluit heeft uiteraard ook invloed op de prijzen.Met alleen vrijwilligers zoals vroeger is het goedkoper werken.
U kunt net als altijd met de munten van de Oranjevereniging betalen.
De prijzen van de munten zijn aangepast, maar de munten die u nog in uw keukenla heeft gevonden zijn natuurlijk gewoon bruikbaar. U heeft dan een klein voordeeltje.

09.00-10.00 uur: Gezellig dorpsontbijt in de tent
Wij rekenen op uw aanwezigheid om zo de Koningsdag samen te beginnen met een feestelijk ontbijtje.
Giel Smit van de Plus Culemborg zal dit grotendeels sponsoren.

10.15 uur
Samen met een vertegenwoordiging van het nieuwe bestuur van de gemeente Vijfheerenlanden en gedecoreerden hopen we met heel veel Everdingers het feest officieel van start te laten gaan met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus.
Muziekvereniging DES zal hierbij uiteraard haar belangrijke rol spelen.
Vervolgens zullen we met elkaar een toost uitbrengen op de gezondheid van Zijne Majesteit koning Willem-Alexander.

10.30-11.00 Fietsen versieren bij de tent
We zorgen dat er in de tent allerlei versierspulletjes zijn zodat alle kinderen, die dat willen, hun fietsen zo mooi mogelijk kunnen versieren. Aansluitend maken we met de kinderen een feestelijk rondje om de fietsen aan iedereen te laten zien.

11.30-13.00 uur Kindervermaak
Er zijn op het veldje diverse spelletjes voor de kinderen, we denken dat zij zich met veel plezier kunnen uitleven. Een heel bijzondere invulling voor de kindermorgen is er ook. Een heuse clown zal rondlopen, kinderen schminken en de kinderronde van het Rad van Fortuin draaien. Kortom de kinderlach zal veel gehoord worden.

12.30-14.00 uur: Lekkere lunchmogelijkheden

14.00-17.00 uur: Spellenmiddag.
We hebben een royaal aanbod aan spelmogelijkheden. Binnen zal Ronald Drost ook dit jaar de sjoelcompetitie, met zelfs extra hindernissen van zijn zeer levendige commentaar voorzien, hij is dus tegelijkertijd spelleider en ook nog enig jurylid. Houdt hem dus te vriend.
Voor de echte durfallen staat er een stoere rodeostier. We zijn razend benieuwd hoeveel stoere jongens en meiden deze stier durven berijden
Wie er het langst op blijft zitten verdient een leuke prijs.
Om 16.00 uur is er de superronde van het Rad van Fortuin.

Dit bericht is geplaatst in Koningsdag en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.