Tapas Bar & workshop

TAPAS BAR

Op donderdag 1 mei organiseert de Oranjevereniging Everdingen onder leiding van Siska Walraven en Kirsten Huismans een uitgebreide Tapas bar. Zij bouwen daarmee voort op hun ervaring, die ze hebben opgedaan met de organisatie van een dergelijk evenement voor de vereniging Kweldam.

Een tapa is een Spaans borrelhapje. Er zijn verschillende verhalen in omloop waar de gewoonte van het eten van tapas vandaan komt, maar het meest gehoorde is toch wel dat het oorspronkelijk uit Andalusië kwam, waar gasten een klein hapje kregen om hun glas sherry tegen vliegen af te dekken. Sevilla is het wereldberoemde centrum waar tapas een vast onderdeel van het dagelijks leven uitmaken. Inmiddels heeft het hapje heel Spanje veroverd en is het ook in veel landen buiten Spanje een geliefkoosd aperitiefhapje geworden.

Het leuke van tapas eten is natuurlijk dat het allemaal kleine hapjes zijn en dat tapas eten daardoor een soort gezelschapsspelletje kan worden. Het is geen maaltijd waarbij je in korte tijd de maag vult.  Je kunt heerlijk aan tafel een paar lekkernijen verorberen, maar je kunt er ook heel goed mee rondlopen en met elkaar een praatje maken onder het genot van tapas met natuurlijk een glaasje Spaanse wijn of sherry.

De kosten voor deelname deze overheerlijke en bijzondere tapas bar zijn slechts € 10,-.

Geef je wel even van tevoren op, zodat we weten voor hoeveel mensen er lekkere tapas moet worden gemaakt. Deze tapas avond begint om 18:00.

TAPAS WORKSHOP

GEEN MAALTIJD ZONDER WORKSHOP“.  Alleen wanneer er voldoende workshop deelnemers zijn, kan de tapas bar doorgaan!

Tapas eten is al ontzettend leuk en lekker, maar met elkaar tapas maken is minstens zo leuk en misschien nog wel leuker! We rekenen er dan ook op dat er niet alleen veel deelnemers bij de maaltijd zullen zijn, maar ook bij de workshop.

Tijdens deze workshop gaan we met elkaar de heerlijke tapas maken. Eén kok of kokkin kan tapas maken voor 3 à 4 personen en we rekenen op maximaal 20 – 25 koks en kokkinnen. Dus kunnen we samen voor maximaal 100 mensen tapas bereiden. Om de tapas bar klaar te maken hebben we wel een paar uur nodig, daarom beginnen we om 15.00 uur. Op het feestterrein wordt een heuse keuken geïnstalleerd, waar we met een groot aantal deelnemers aan de slag kunnen. De recepten en de ingrediënten worden door Siska en Kirsten geleverd en zij staan je met raad en daad terzijde om samen de gerechten te bereiden.

De workshop is gratis. Maar je moet je wel van tevoren opgeven. We hebben ruimte voor ongeveer 20 deelnemers. Dus geef je gauw op. Zie het inschrijfformulier in het boekje of  door het hier te downloaden en in te vullen! Wie het eerst komt……. en let op inschrijven kan maar tot 20 April.

Dit bericht is geplaatst in 2014, Activiteiten en getagd, . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.