Feestweek artiest: Kraantje Pappie

Kraantje Pappie Geboren Rozenburg 1 juli 1986 pseudoniem Alex van der Zouwen, is een Nederlands hiphopartiest en televisiepresentator. Kraantje groeide op in Rozenburg in de buurt van Rotterdam en volgde de middelbare school in Groningen. Vanwege zijn succesvolle judocarrière woonde hij vervolgens een tijd in Haarlem. Van der Zouwen begon rond 2007 door mixtapes en optredens op te vallen in de Nederlandse hiphopgemeenschap. De rapper staat voornamelijk bekend om zijn snelle freestyle, vaak off-beat spits en overdreven manier van rappen.

In 2007 won Kraantje de eerste prijs bij de hiphopcompetitie “Before the fame awards”,maar bij het grotere publiek werd hij bekend in 2012 met de single Waar is Kraan? en het bijbehorende debuutalbum “Crane”. Het album kenmerkte zich door middel van Kraans rijmtechniek in combinatie met de dubstep- en grime-producties van het Groningse producerstrio “Nightwatch”( beter bekend onder de naam Noisia). Kraan werd opgepikt door Giel Beelen en zo komt hij nu regelmatig op 3FM op vrijdag de Week in Rap en Roer brengen. Hierna ging het hard en stond hij in de zomer van 2012 op onder andere Rock Werchter, Tomorrowland en Solar. Als afsluiter maakte hij ook nog een remix voor het zeer succesvolle jubileum album van Doe Maar op de track van “Alles gaat voorbij”.

In 2013 debuteerde Kraantje Pappie als televisiepresentator en mocht hij samen met Geraldine Kemper het tweede seizoen van het BNN-programma ‘The Next MC’ presenteren, waarin op zoek werd gegaan naar aanstormend hiphop-talent in Nederland. Naast presenteren was hij ook weer aanwezig op veel van de grote festivals zoals Paaspop, Dutch Valley en Wish. Aansluitend had hij samen met FeestDJRuud ook nog een Partyhit te pakken genaamd “Weekend” en werkte hij mee aan het “al om geprezen” Koningslied. Al met al een zeer geslaagd jaar voor de heer Kraan.

Nu in 2014 is hij te zien in het nieuwe Nederland 3 programma De Social Club en heeft hij net zijn nieuwe album ”Crane II” uit. Het is nu dus de tijd om dit nieuwe album ten gehore te brengen en dit komt dus ook in Everdingen. Op het moment van schrijven is er nog weinig bekend over het album behalve de eerste zoete single “met zijn tweeën”, en de tweede single, die wel speciaal voor ons geschreven lijkt, met de naam “Feesttent”.

Zoals je kan lezen zijn wij enthousiast en blij zo’n top act te mogen verwelkomen in Everdingen. Wij hopen dan ook met jullie allen en de Kraan de feestweek knallend af te sluiten.

Dit bericht is geplaatst in Feestweek en getagd, , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.