ingezonden “5e winterwandeling” 2012-12-30

5e Winterwandeling 30 december 2012

 Samen met meer dan 125 wandelaars trokken we er op uit om de ruim 12 km lange tocht door een typisch Hollands landschap te gaan maken. Wij hadden ons goed voorbereid om eventuele drassige paden te trotseren, want de meesten droegen laarzen of hoog gesloten waterdichte sportschoenen. En dat bleek echt nodig te zijn, want tijdens de voettocht zakten we nog weleens diep in de modder weg. Ook zagen we menig keer een lenige sportieveling grote sprongen maken om juist die verzakking te voorkomen. “Heb jij geen natte voeten opgelopen?”, vroeg één van de deelnemers mij . “Want mijn schoenen zijn doorweekt, maar mijn onderdanen zijn toch netjes droog gebleven. Desalniettemin is het niet hinderlijk hoor, ik geniet van deze tocht.” Ik was het volkomen met de vraagsteller eens. Er stond veel wind, het was modderig, maar het regende niet en de sfeer was uitstekend.

De wandeling bracht ons langs groene weilanden vol schapen met kleurige gestempelde billen en een eenzame Schotse Hooglander, die vol trots ons zijn indrukwekkende postuur en zijn fraai gevormde horens toonde. De wandeling bleek voor het overgrote deel tot het Natuurpad te behoren, dat bij ’t Knooppunt begint en eindigt.

Schotse Hooglander

 Het pad voerde ook over kades, langs bosschages en over dijken.

 We passeerden hierbij tevens de Diefdijk die beschutting bood aan de cateringtent, die vanwege de sterke wind een standje lager stond. De cateraars hadden voor het lage model gekozen, nadat ze eerst de normale hoge stand uitgeprobeerd hadden.

Hierbij bleek dat zij met man en macht aan de tent moesten blijven hangen om deze op zijn plaats te kunnen houden. En dat was natuurlijk onmogelijk te combineren met het inschenken van een warm drankje. Zo’n laag tentje kwam wel ontzettend knus over en de dames maakten het door hun welkome houding nog gezelliger.

Ze waren daarbij letterlijk -ze droegen rode Kerstmanmutsen- maar ook figuurlijk goed gemutst. Coby, Silvia en José roerden bij toerbeurt in de pan of schepten eruit, terwijl Janny als de “bonnenvrouw” de deelnemersbewijzen inde.

Oliebollen

Geheel verkwikt en aangedikt, we kregen warempel ook nog een verrukkelijke oliebol, vervolgden we onze wandeling, die eindigde bij onze “Joep” -in een druk bezocht ’t Knooppunt- die voor ieder van ons een smakelijke kop erwtensoep klaar had staan.

bakje "snert" van Joep

We wisselden wat ervaringen uit en vroegen ons af hoe het toch zat met die stempelautomaten onder de buik van die ram.“Heeft elke ram nu zijn eigen stempelkleur of wordt die kleur door het tijdstip van het jaar, tijdens het dragen ervan, bepaald?”

Als u er het fijne van weet, kunt u gerust een reactie naar de OVE sturen. Dan is dit raadsel ook weer opgelost.

Wat de aanwezigen wel zeker wisten is dat deze 5e winterwandeling weer goed georganiseerd was en dat daardoor de organisatoren volgend jaar zeker op voldoende deelnemers kunnen rekenen.

                                Marian den Hertog

Dit bericht is geplaatst in 2012, 2013, Activiteiten, Winterwandeling, foto's. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>