Griezeltocht Everdingen 28 april 2012

Op zaterdagavond 28 april stonden wij klaar bij de tent op het voetbalveldje om deel te nemen aan de griezeltocht in Everdingen. Na de inschrijving kregen wij een begintijd van half 11… daar gaan we dan. Gelijk bij de start was er al een eerste griezelpunt. Door een donker steegje wat afgezet was met zwart zeil… daarin zat een verrassing verstopt, gillen, gillen, gillen! De schrik zat er gelijk goed in… dat belooft  wat!

De route was afgezet met potjes met daarin een kaarsje. Deze hebben wij gevolgd naar het volgende griezel moment. En ja hoor, weer door een smal donker steegje waar de 2de verrassing was…boeh! Vanuit een struik kwamen er 2 monsters op ons af… toen moesten we nog het donkere steegje door.

Zo volgden er tot de Uiterwaarden nog wat onaangename verrassingen, maar eenmaal bij de Lek aangekomen was daar een bijzonder griezelmoment met rook, muziek en griezels. Heel professioneel opgezet. Het vervolg in de Uiterwaarden was een groot griezel parcours. Een prachtig landschap , wat in het donker ineens een heel ander gevoel geeft.

Na een dik half uur onder weg te zijn dachten we dat het niet veel gekker meer kon…  dat bleek echter niet het geval. Bij het huis van de Leeuw   mochten wij naar beneden de boomgaard in. Daar begon ineens achter ons een kettingzaag geluid te maken.. hier schrokken wij zo van dat we het op een lopen zetten, maar al snel kwamen er vanuit alle hoeken monsters die ons lieten schrikken. GEWELDIG!!! Een hoogtepunt van de tocht.

We vervolgden onze tocht via de tribune van Everstein waar enkele mummies ons  zaten op te wachten. Daarna het kleine bos bij Everstein in en ook daar was weer een prachtig tafereel gemaakt met enkele gekken en weer die kettingzaag… deze blijft eng!

Gelukkig kregen we toen even de tijd om op adem te komen om zo het laatste deel van de route te volgen. Aangekomen bij de Oranjestraat kwamen de monsters weer uit prullenbakken en struiken, zijn we er al bijna???

Het laatste deel was weer een steeg… hierin waren allerlei monsters verstopt, die simpel weg niets meer dan BOEH zeiden en plasticflessen op de grond gooiden. Weer was het gillen geblazen. Gelukkig de laatste keer, want daar was de tent weer! Als afsluiting kregen we een heerlijk glaasje heksensnot.

Het grotendeel van de deelnemers waren kinderen, maar deze 8 grote kinderen vonden het zeker net zo eng.  Deze avond was zeker voor herhaling vatbaar, wat een top avond!

Anne van Maris

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Griezeltochten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.