Ingezonden stuk: Winterwandeling 2012

Ondanks de waarschuwing voor modderige paden en (wilde) dieren, gingen meer dan 100 wandelaars op pad. De meesten lieten zich niet verrassen en trokken de hoge laarzen aan. Niet alleen bewoners uit Everdingen deden mee, maar zelfs een Vianees op leeftijd maakte in rap tempo van deze gelegenheid gebruik.

Tijdens de tocht werd de natuur bewonderd en gefotografeerd. Prachtige elfenbankjes op de majestueuze kastanjebomen, die het pad rondom het fort Everdingen versieren en de weidse landerijen geflankeerd door de Lekdijk en de Diefdijk werden vereeuwigd. Men was hierbij naarstig op zoek naar (wilde) dieren, maar volgens een humorvolle deelnemer was er alleen een “schijtlijster” waargenomen. De wandelende groep genoot van het uitzicht, bewonderde de geschiedenis van de verdedigingswerken rondom het fort en lachte om elkaars grappen. Ze namen ook de tijd om iedereen een Gelukkig Nieuwjaar te wensen. Doordat de catering bij een tussenstop weer goed gezorgd had voor koffie,warme chocolademelk, kruidige glühwein en koek, was het ook nog eens buitengewoon gezellig.

Hoewel het voor de meesten een bekend gebied was, was de ontdekking van het “Waterliniepad” ,met een ingegraveerde tekst op een er naast gelegen bank, een noviteit. We leerden zo ons dorp ook nog eens op een andere manier te bekijken.

Aan het eind wachtte ons de overheerlijke warme erwtensoep van “Joep” van ‘t Knooppunt te Everdingen, wat een smakelijke, hartverwarmende afsluiting van de 4e winterwandeling vormde.

Marian den Hertog

Dit bericht is geplaatst in 2012, Activiteiten, Winterwandeling en getagd. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.