Daverend succes Zeskamp 2011

 Verslag van de Zeskamp op Koninginnedag 2011

 

Het ochtendprogramma was voor de kids van de basisschool. Ditmaal had de organisatie besloten om hier geen wedstrijd van te maken. Uiteraard kregen de kids wel allemaal een prijs mee naar huis.

De reden om van het wedstrijdelement af te zien was dat uit ervaring bleek, dat de kids het leuker vinden om langer wat te doen met die onderdelen die ze zelf leuk vinden. Wat de één leuk vindt is voor een ander te eng. De mensen die hieraan meegeholpen hebben vonden dit ook een leuke variant, welke zeker volgend jaar terugkomt.

’s Middags was er wel een echte zeskamp, de winnaars van vorig jaar en de fanatieke familie Moorelisse deden uiteraard weer mee. Op het laatste moment kwam er nog een inschrijving van een 40+ groep onder leiding van Ronald Drost, welke door de flexibele leiding keurig ingepast werd. Deze 40+ groep bleken allen winnaars te worden. Aangezien de leiding van tevoren niet had gezegd dat er geen hulpmiddelen gebruikt mochten worden, werd hier door hen gretig van geprofiteerd. Op de waterglijbaan wierp dit zijn vruchten af, quasi nonchalant gingen zij deze baan te lijf. Borstcrawl, rugslag, vlinderslag het maakte deze ouwe rakkers niets uit.  De tegenstanders werden op dit onderdeel vernederd.

Het slotstuk was het sumo worstelen, dit was niet belangrijk voor de stand want het verschil qua kracht was te groot. Wel liet een dierenarts uit Schoonrewoerd aan Rob van de Lagemaat alle rondingen van de mat zien. Zelden iemand zo hulpeloos zien liggen.

De 40+ groep won uiteindelijk overtuigend deze Zeskamp. Wij hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien en geloof me, dan gaan we het nog spectaculairder maken.

 

A3 van Zuidam

Dit bericht is geplaatst in 2011, Activiteiten, Koninginnedag. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.